Poradna Osvěžovače vzduchu


Autor: | Vloženo: 02.06.2017 000 08:27 | Témata: Poradna Osvěžovače vzduchu

Hodí pro miminka

Dobrý den, je možno používat jako zvlhčovač vzduchu pro miminka?

  • 2. června 2017 - Odpověď partnera sekce svetbytovychvuni.cz

    Dobrý den Lenko,

    ultrazvukový difuzér umožňuje čistou a velmi jemnou difůzi vonných a esenciálních olejů. Jeho primárním účelem je však provonění. Jemná mlhovina, která přitom vzniká zajišťuje mírné zvlhčení vzduchu v okolí difuzéru, nelze to však srovnat s přístroji, které jsou primárně určené ke zvlhčení vzduchu (liší si výkonem a objemem nádobky na vodu). Ultrazvukový difuzér tak poskytuje pouze nepatrné zvlhčení vzduchu. Celkově je to však velmi vhodný typ přístroje pro provonění dětského pokojíčku.

    Otázka zdravotní nezávadnosti pro miminka pak úzce souvisí s volbou vonného oleje nebo esenciální oleje. Esenciální oleje jsou čisté výtažky (esence) ze siličnatých rostlin květů, plodů, listů, kůry, kořene, dřevin nebo pryskyřice. Obsahují látky, které mají blahodárný účinek na psychiku a biochemizmus lidského organizmu, pomáhají léčit a předcházet mnoha problémům, včetně těch zdravotních. Esenciální oleje jsou jednodruhové (obsahují pouze jeden druh vonné esence, například Levandule) anebo směsi esenciálních olejů (obsahují směs jednodruhových olejů s harmonickou kompozici účinků, například Eukalyptus s mátou, který má blahodárné účinky na dýchací systém). Vonné oleje mají obvykle syntetické složení nebo jsou tvořené kombinací esenciálních olejů se syntetickou složkou. Jsou perfektní na provonění interiéru a jejich blahodárné účinky na lidský organizmus jsou sporadické nebo žádné.

    U zdravého člověka vonný olej nezpůsobuje alergickou reakci a nadráždí dýchací systém, pokud se jedná o produkt, který pochází z ověřených zdrojů a od kvalitního výrobce. Zároveň je důležité aby se vonný olej používal pouze k provonění interiéru pomocí běžné aromalampy nebo ultrazvukového difuzéru, a to v přiměřeném množství.

    Co se týká miminek, tak doporučuji vybírat jemné esenciální oleje, jako například mandarinka, u silnějších balzámových vůní (pokud chcete například dosáhnout i pročištění vzduchu nebo aby se miminku lépe dýchalo) jako například Eukalyptus, používejte nízké koncentrace. Vždy se však ujistěte přímo u výrobce, nebo prodejce, zdali je vonný olej kvalitní, z jakého zdroje pochází, jestli je antialergický, atd.

    Jan, Svět bytových vůní

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.